Női órák

Női órák? Legyen csillogós, lehetőleg aranyozott, néhány fényes mutatóval és strasszkővel, ja, és ne legyen drága! Nagyjából így képzeli el az átlag óravásárló a női órákat, de most segítünk, hogy ne legyél átlagosan tájékozatlan a női órák világában. A teljesség igénye nélkül bemutatunk egy svájci holdfázisos modellt, egy svájci 200 méteres női búvárt és egy litván 200 méteres minőségi női búvárt gyöngyház számlappal, majd ezt megkoronázzuk egy Orient Star női modellel, amelynek gyémánt is ül a számlapján.

A cikk megjelenését az órák forgalmazója, a Next-Time Kft támogatta

A női órák unalmas világa

Női órákat több okból is vásárolunk – van, aki kínjában, ajándékba, van, aki szívéből és ajándékba, van, aki elkápráztatásnak szánja és persze van olyan is, aki nő létére nem átall saját magának órát venni, mert szereti.

Na ez a cikk ez utóbbi rétegnek szól, a szükségből “ajándékba valami aranyszínűt, sok kővel” vásárlók egyrészt úgysem fogják elolvasni ezt a cikket, másrészt ettől még nem gondolják át újra a szándékot, hiszen csak kell valami mutatós nőnapra.

Ha rákeresel a Google-ben a női órák kifejezésre: [link] akkor az az érzésed lesz, hogy ugyanazt az órát látod több színben, mert ezek a nagy mennyiségben, olcsón keresett és vásárolt, gyakorlatilag eldobható darabok. Ne szóljuk le azokat, akik nem szenvedélyből vesznek órát, hanem kiegészítőként, azért ez az átlagos vásárlás,legyen mégoly unalmas és sablonos is.

Női órák

A női órák izgalmas világa

Mert van ilyen is szerencsére, tele minőségi női órákkal, meglepő megoldásokkal és modellekkel, hogy mást ne említsünk, a mai cikkben két olyan női búváróra is szerepel, amelyek 200 méteres vízállósággal bírnak.

A “milyen női órát vegyek” kérdésre nem itt lesz a válasz, ugyanis akik ebben a világban járatosak nő létükre, azok már nem kérdeznek, tudják, mit akarnak (de azt biztosan, hogy mit nem).

werkmania.hu

Női órák
Így kell kinéznie egy fémszíjnak női szemmel nézve

Ez a része a női órák világának izgalmas, változatos és persze más árkategóriában van, mint a fent említett tucatórák. A női órák kínálata meglepően nagy, és jellemzően 100.000 forint felett indulnak az árak, a határ pedig a csillagos ég – de ha a földön maradunk, 1-2 milliós árig a java megtalálható lesz.

Van itt minden, megbízható kvarc kaliberektől a mechanikus svájci és japán csodákig, holdfázis és öröknaptár, 200 méteres vízállóság, gyöngyház és gyémántok, nemesacél, arany és platina, csak győzzük kapkodni a fejünket.

Négy női óra a paletta négy sarkáról

Ebben a cikkben kiválogattunk négy olyan modellt, amelyek az elérhető árkategóriában mozognak 150-450.000 Ft között, jellemzően kevés gondozást igénylő, mégis minőségi kvarc kaliberekkel és egy japán mechanikussal készülnek, és mindegyikben van valami kis plusz, ami érdekesebbé teszi.

Hölgyeim, felkészültek, indulhatunk?

Roamer Dreamline Moonphase, egy komplikált Swiss Made

A Roamer történetéről itt írtunk korábban, 1888 óta működő svájci cég, akiknek több, a mai napig használt szabadalmat is köszönhetünk, így abban biztosak lehetünk, hogy tudják, mit csinálnak.

Női órák
Egy ritka komplikáció a női órák világában

A Roamer Dreamline Moonphase egy 36 mm-es átmérőjű, a klasszikus női óráknál kissé méretesebb darab, de hát kellett a hely a számlapon a komplikációknak.

Női órák
Swiss Made, drágakő, rakott index, holdfázis

A komplikációk alatt most ne a hagyományos komplikációkra gondoljunk, mint a rosszul eltalált hajszín a fodrásznál vagy a kigyulladó kis sárga lámpa a műszerfalon a SUV-ban a körúton, hanem az óraipar bevett módszerére a szerkezetek bonyolítására.

Komplikáció minden, ami az időmérésen túl az óra egy plusz funkciója, igazából a dátum is már annak számít, bár az annyira hétköznapivá vált már, hogy szinte kötelező (már aki igényli, persze).

Női órák
Származás rendben, és a zafír kristály óraüveg is jól jöhet még

Szóval a Roamer Dreamline Moonphase komplikációi a következők: 

  • dátum
  • naptár (a hét napja)
  • holdfázis kijelzés

Stílusos megoldás a naptár és dátum segédszámlapokra költöztetett megjelenítése, nem hagyományos megoldás.

Szintén nem az a holdfázis kijelzése, aminek ugyan sok gyakorlati haszna nincs, de igen látványos és jelzi a szerkezet tudását is.

Ha már szerkezet: az óra a svájci Ronda által gyártott 706.1 kvarc kaliber, mi 5 köves, fémből van és szerelhető, vagyis nem egy egyszerű, eldobós-cserélős kvarc szerkezet.

Női órák
Egy kis drágakő itt is, mellette a komplikált szerkezet beállításához egy gombnyi segítség, a tok másik oldalán a párja

Orient Star RE-ND0103N00B, a minőségi japán automata és egy gyémánt

Az Orient Star világa könnyen beszippantja az egyszeri órakedvelőt, könnyű beleszeretni az ár-érték arányban nehezen verhető, minőségi japán darabokba. Az Orient Star az Orientek java, valamennyi modellje kivételes minőségben, egyedi stílusban készül Japánban, ahogy a most bemutatott női modell, a hangzatos nevű Orient Star RE-ND0103N00B (ezen azért még dolgozhatna az Orient Star, egy-egy könnyebben emészthető fantázianév sokat segítene).

Női órák
Komoly darab komoly hölgyeknek

A 30 mm átmérőjű darab a négyesfogat legkecsesebbje, mégsem olyan az érzése az embernek kézbe véve, mint a klasszikus női apróságoknál.

A formája hagyományos, valódi óra tokforma, nem túl modern, de egy minőségi Orient Star legyen visszafogott, elegáns, ne pedig harsány vagy magamutogató.

Női órák
Az ott egy valódi gyémánt 12 óránál

A számlap érdekessége az “open heart” kivitele, vagyis a 9 óránál áttört volta, ahol látható a Cal. 55C22, az a mechanikus automata szerkezet, amely az üveg hátlapon át jobban megnézve szívet melengetően kis méretben, de serényen dolgozik a számlap alatt.

Női órák
Nem tipikus női óra, de tipikus Orient Star látvány

Ha már hátulról megnézzük, fel fog tűnni a díszített, arany(színű) rotor, és a hátlap felirataiból megtudhatjuk azt is, hogy zafír kristály az óraüveg, ami jó pont a karcokkal vívott hosszú csatában.

Valódi bőr szíj, jelzett pillangócsat, zafír, mi kell még? Hát egy valódi gyémánt a számlapon jól jön mindig, találunk is egyet 12 óránál, ha nem is nagy, de a gyémánt az gyémánt.

Vostok Europe Undiné, a gyöngyház számlapos hófehér búvár

Női órák
Undi úr neje, Undiné 🙂 Valójában ez sellőt jelent, ami jól illik az órára

200 méteres vízállóság egy női órának? Persze, ha az egy olyan hölgynek lesz, aki nem elégszik meg az egyszerű megoldásokkal, esetleg aktívabb életet él, vagy egyszerűen csak megfertőződött már eléggé az órákkal ahhoz, hogy tudja, manapság a 200 méteres vízállóságra csak a fejünket ingatjuk, hogy talán elég lesz az íróasztal mögött vagy a fitness teremben.

Az igények változnak, és ma már ez nem egy kuriózum, hanem egy mindennapos megoldás, de a Vostok Europe kínálatában a 39 mm-es átmérőjű Vostok Europe Undiné női búváróra így is a legkisebb darab.

Női órák
Gyöngyház számlap rosegold idexekkel és mutatókkal – biztos siker

Rosegold tok, mutatók és indexek (bőven megtöltve foszforeszkáló festékkel), üveg búvárlünetta, a Seiko-tól származó kvarc kronográf kaliber és egy lenyűgöző gyöngyház számlap – ha egy női csuklón ezt az órát látod, biztos lehetsz benne, hogy tudatos választás volt.

Női órák
Csajos, vagány, süt róla a minőség

Külön előny a hölgyeknek a két szíj, egy fehér kaucsuk napközben és egy fehér bőr az esti szetthez, így valójában két órát kaptunk, ami már rögtön jobban megéri, ugye?

Női órák
A 200 méteres vízállóság nem játék, ahogy a Seiko-tól érkező kaliber sem

Edox Delfin Diver Date Lady, a luxusbúvár Svájcból

Na igen, a svájciak jók a névadásban, az Edox Delfin Diver Date Lady nevében minden benne van, amit csak tudni lehet róla.

Női órák
A kínálat másik csúcsa, szintén gyöngyház, szintén 200 méteres búvár, de ez Swiss Made

Egy valódi búváróra 200 méteres vízállósággal, női méretben ami 38 mm-t jelent, rosegold tokkal, indexekkel és mutatókkal és újra gyöngyház számlappal – hiába, az Edox tudja, hogy a hölgyek szívéhez a szemén át vezet az út.

Női órák
Női órák

A számlap sötétkék árnyalata rendkívüli látvány megfelelő fényben, egyébként pedig egy kellemes szürkéskék. Búváróraságát komolyan véve kontrasztos, jól leolvasható, egy kis klasszikus dátumablakkal, ami mögött fehér dátumtárcsán ott a dátum.

Kvarc kaliber, Edox 53, ami szintén a Ronda által gyártott szerkezeten, az 515 számún alapul. A sötétkék bőrszíja érdekes, első ránézésre kaucsuknak tűnt, de nem az, bőr, és a rajta lévő csat is rosegold, így az összkép teljes.

Női órák
Csak hozzáértőknek!

Női órák most már kissé más szemmel

Reméljük, hogy sikerült néhány olyan női órát összegyűjteni, amelyik bebizonyítja, hogy igenis lehet a hölgyek részére is valódi órát választani úgy, hogy közben nem sérül a legfontosabb, a nőies egyéniség sem.