casio-gshock-gbdh1000

Hamarosan itthon is elérhető a Casio G-Shock család újdonsága, a G-Shock GBD-H1000 modell, ami már egy teljesen digitális kijelzős, GPS és Bluetooth kapcsolattal szinkronizáló, pulzusmérős G-Squad. Ezt az órát már februárban bemutatta a japán márka, és a tervek szerint májusban már megvásárolható lett volna idehaza, azonban a koronavírus járvány miatt csúszik a modell piaci bevezetése. Nagy Sándort, a Casio termékmenedzserét kérdeztük a megjelenésről és a GBD-H1000 ár várható mértékéről, pontos időpont a cikk végén.

G-Squad az aktív életmód kedvelőinek

 „Túlzás nélkül állítható, hogy még a karantén idején is nagy volt az érdeklődés erre a modellre, hiszen ez egy sport okosóra, ami strapabíróságát tekintve messze meghaladja a várakozásokat” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor. 

Korábbi cikkünket a GBD-H1000 modellről itt olvashatod, ebben minden részletet leírtunk, amit csak tudni érdemes róla, képekkel, videókkal, a GBD-H1000 ár még ott sem szerepelt.

A Casio GBD-H1000 a G-Squad karórák jól bevált fejlesztéseire épül, így ebben a karórában is megtalálható az egyszerre négy értéket mérő Quad szenzor (légnyomásmérésen alapuló magasságkijelzés, digitális iránytű, külső hőmérséklet érzékelés, lépésszámláló), és egy olyan funkció is érkezett, ami egy szinttel még feljebb lépteti a japán gyártó óráit a sportos, aktív életmódot kedvelők körében. 

Casio 5 sensor GBD-H1000

„A Casio-nak ez az első ilyen funkcióval felszerelt karórája, amely egészen 220 bpm-ig képes kijelezni a percenkénti pulzusszámot. Hogy mennyire a sportolásra optimalizálták azt jól mutatja, hogy az elérni kívánt pulzus intervallum érték is beállítható rajta és ennek elérésekor az óra automatikusan figyelmeztetést (vibrálás vagy hangjelzés útján) küld, így elkerülhető a szervezet túlterhelése” – emelte ki a Casio termékmenedzsere. Hozzátette: a mért pulzusszám a karóra kijelzőjén grafikusan is megjeleníthető. 

A karóra képes a GPS, GLONASS és Michibiki helymeghatározó műholdak jeleit venni, így a világ bármely pontján végrehajtható vele a pontos idő szinkronizálása. Emellett a helymeghatározási funkciónak köszönhetően pontosan meg tudja jeleníteni viselőjének az edzés alatt megtett távot, továbbá az elégetett  kalória mennyiségét. Ez a funkció nagyon hasznosnak bizonyulhat a szabadtéri futóedzések esetén. 

Új modell, új G-Shock Move app

A futás végén az edzés során rögzített részletes adatok grafikusan is megjeleníthetők a karórához társított gyári fejlesztésű, vadonatúj „G-Shock Move” elnevezésű okostelefonos applikációban, amely Android és IOS rendszereken egyaránt futtatható. Az óra viselője így egy digitális térképen is visszanézheti, hogy mekkora távot tett meg futás közben. 

Sőt, az applikációval edzésterveket is készíthet, amelyek azt követően egy gombnyomással elindíthatók az órán. Egy régóta várt okos funkció is megjelent a GBD-H1000 modellben, mely képes megjeleníteni az okostelefonra érkező értesítéseket. Ennek köszönhetően nem kell megszakítani az edzést, ha véletlenül egy hívás, vagy e-mail érkezik az okostelefonra. 

GBD-H1000 – jól bírja majd

A GBD-H1000 GPS és a pulzusszámláló funkcióval együtt egy feltöltéssel 14 órán keresztül használható folyamatosan. Ezt követően akkumulátora 2,5 óra alatt teljesen feltölthető az USB-töltő segítségével.

„Bár az akkumulátor szükség esetén könnyedén cserélhető, a Casio szerint élettartama megegyezik az óráéval abban az esetben, ha rendszeresen éri természetes fény. A GBD-H1000 akkumulátora ugyanis alapvetően a napelemek segítségével töltődik, az USB-töltésre csak különösen nagy igénybevétel esetén van szükség” –  hangsúlyozta Nagy Sándor. 

A 63.0 × 55.0 × 20.4mm méretű, 101 grammos tokkal rendelkező GBD-H1000 négy színben érhető el.Klasszikus fekete, fehér-fekete, fekete-piros, valamint teljesen piros színben érkeznek az újdonságok, amely a G-Shock névhez hűen kimagasló rázkódás, sár- és porállósággal rendelkezik, mindamellett 200 méterig vízállóak, így úszni, strandolni is lehet bennük.

casio-gshock-gbdh1000

Casio G-Shock GBD-H1000 ár és hivatalos megjelenési időpont

G-Shock GBD-H1000 ÁR – a végleges ajánlott fogyasztói ára szeptemberben lesz ismert, és ez a hazai hivatalos forgalmazás kezdetének időpontja is a Casio forgalmazójának információja szerint, BÁR A VÍRUS MEGJELENÉSE ELŐTT ÉRKEZETT EGY KISEBB KÉSZLET, DE A TELJES VÁLASZTÉK NAGYOBB MENNYISÉGBEN CSAK SZEPTEMBERBEN LESZ ELÉRHETŐ.

Vagyis bár már létezik a modell a hazai üzletekben, korlátozottan, nem minden színben érhető el. Az őszi teljes indulásig már csak néhány hét van hátra, és utána teljes gőzzel indulhat az aktív kikapcsolódás a G-Squad újdonságával!

Casio GBD-H1000 ár és megjelenés – képgaléria

Kattintásra nagy méretben nyílnak a képek