Orient búvár

Két új búvár modell – egy érdekes felhívás a gyártól

Az Orient búvár modelljei között akad egy-két legendás darab, olvashattál is már róluk nálunk sokszor. Az Orient Mako egy igazi “budget diver”, vagyis árbajnok, a 200 méteres vízállóság, használható méret, árkategóriájában jó minőségű fémszíj és az egyébként klasszikusan bevált és kedvelt Orient búvár megjelenése mind segítették, hogy első (és sokaknál megmaradó) búváróra legyen a Dobozban…

Orient Mako
Mako I

Majd érkezett az Orient Mako II, amely az első sorozat tapasztalatait felhasználva előrébb lépett, talán a dátumváltó gombot kivéve, amely egy igazán egyedi ötlet volt az első sorozatban. Új szerkezetet kapott (ez lett az F6922), szintén “in-house”, magyarul saját fejlesztésű darab. Kézzel is húzható, és másodperc stoppos, vagyis könnyen beállítható a pontos idő rajta, kérdés persze, azt hogyan tartja majd, de a mechanikus szerkezetek világában ez is egyfajta rang, így léphetett egyet előre az Orient búvár tipikus darabja, a Mako II.

Mako II
Orient Mako II

A Mako sorozat darabjai mellett persze más, méltán sikeres modell is született az évek során, teszteltük a Mako XL szériát, de a leginkább felnőtt Orient búvár óra az M-Force Bravo volt, minden szempontból tökéletes a kategóriájában.

Orient M-Force Bravo
M-Force Bravo
Orient Mako XL
Mako XL

Most viszont arra kéri a gyár az USA-ban élő vásárlóit, hogy segítsenek nevet találni a hamarosan érkező két új diver modellnek, melyekről már a képek is megjelentek, nagy meglepetés nem ért senkit a formák miatt.

Orient búvár
Orient búvár

Szavazhattál Te is – mi legyen az új modellek neve?

Bár a szavazás hivatalosan nem érhető el az USA-n kívülről, természetesen megszereztük a képeket és a neveket is, így “in-house” szavazást indítottunk a Nagymutató blogon, kinek melyik név tetszene leginkább az új Orient diver modelleknek?

UPDATE 1: Megvan az első név

Időközben meg is született a döntés: az Orient 2019 diver modellek közül az első a KAMASU (Barracuda) nevet kapta a keresztségben, és a házi szavazásunkon is ez a név nyert.

Orient Kamasu

A szavazatokért cserébe csak egy The Urban Gentry Orient videót adhatunk: