lünetta bezel

Bizony, idén már 11 éves az egyik nagy kedvenc, az ORIENT MAKO, sokunk szeretett automata divere.  A 2004-ben megjelent óra az Orient legsikeresebb modellje lett az USA-ban, melyet tavaly a sárga számlapos kiadás limitált, 90 darabos újra megjelentetésével ünnepeltek. Az Orient Mako megjelenése után hamar komoly népszerűségre tett szert az internetes óra fórumokon is, kedvelt belépő típus lett a komoly, tartalommal bíró órák világába.

A “Mako”

Az Orient EM65 sorozata, becenevén az Orient Mako egy búvár óra annak összes jellegzetességével. 200 méteres vízállósággal, egy irányba forgatható lünettával, menetes hátlappal és koronazárral, ahogy kell. A lelke az Orient saját tervezésű, 1971 óta gyártásban lévő 469-es automata werkje, rendkívül megbízható, kiforrott darab.

Orient

Nemzetközi forgalmazásba három színű számlappal kerül, fekete, kék és narancs, és létezik sárga, USA piacra készült változata is, mely hamar kifutott az első megjelenése idején is. A szíj választék rozsdamentes acélból és kaucsukból áll, a lünettából pedig létezik egy kék-piros, becenevén “Pepsi” változat is.

Orient Mako

Az Orient Mako létezik kifejezetten és csak az amerikai piacon elérhető változatban is, egy rövid videóban meg is nézhetitek, órás körökben nagy kultusza van ennek a típusnak.

Az Orient rövid története

A céget Japánban alapították 1950-ben. 2001 óta részben, majd 2009-től teljes egészében a Seiko Group-hoz került. Fő irányvonaluk a magas minőségű mechanikus, főleg automata karórák gyártása, de gyártanak ezen kívül solar (napenergiával működő) és kvarc modelleket egyaránt, akár rádió vezérelt típusokat is.

Az órák mellett gyártanak a cégcsoporthoz tartozó Epson termékekhez mechanikai és elektronikai alkatrészeket is. A cég valamennyi óra szerkezetet házon belül, Japánban gyártja, így garantálva a folyamatos magas minőséget.

A vállalt elődjét 1901-ben, Japánban alapította Shogoro Yoshida, aki nagykereskedelmi értékesítéssel foglakozott először. Sikerét import zsebóráknak köszönhette, majd ezt bővítve 1912-től arany órákhoz kezdett tokot gyártani, majd 1920-tól asztali órákat és mérőműszereket, 1934-től pedig karórákat is.

werkmania.hu

Orient története

A második világháború okozta japán gazdasági összeomlás őket sem kerülhette el, 1949-ben a céget be kellett zárnia. 1950-ben a karórák gyártását új céggel ismét meg tudták kezdeni, és 1951-ben végre megalakulhatott az Orient Watch Company, a ma is ismert Orient cég, és még ebben az évben meg is jelent az első Orient Star órájuk.

Innen a cég már egy sikertörténet, mely a mai napig elismert az óra rajongók között.