Mechanikus óra beállítűsa és használata

Ismét túl vagyunk egy Karácsonyon, és ismét sok fa alatt volt óra. Ez egy nagyon szép ajándék, ám nem kevés fejtörést tud okozni az újdonsült tulajdonosának, ha korábban nem találkozott még hasonlóval. A mechanikus óra beállítása és használata nem bonyolult feladat, de nem árt, ha tisztában vagy néhány alapvető fogással – megkímélheted magad még akár egy szervizlátogatástól is.

A karácsonyfa alá frissen érkezett órákhoz készítettünk egy videós útmutatót, melyben megmutatjuk a használatának az alapjait, mert bizony nem mindenkinek egyértelmű ez, ami a modern, kvarc szerkezetes órák korában érthető.

A bemutatóban pár mondatban megismerheted a mechanikus óra működésének alapját, vagyis hogy mi hajtja ezt a kis gépezetet. Ez segít megérteni a használatát is, hiszen ebben az órában a rugókon és fogaskerekeken kívül nem sok minden van, azok viszont kényesek tudnak lenni rá, ha nem megfelelően bánsz velük.

Megtalálod benne a dátum beállítását is, és elárulunk egy nem túl közismert „titkot” is, amivel megelőzheted azt, hogy az új óráddal hamarosan fel kell keressél egy órás mestert.

A mechanikus órákon a számlapon csak 12 óra van, azt tudod, hogyan lehet beállítani mégis pontosan az órát például délelőtt kilencre? A videóból ez is kiderül, nézd, iratkozz fel ha tetszett, kommentelj, ha nem!

A mechanikus óra beállítása és használata a werkmania.hu Youtube csatornáján – kezdhetjük?

Mechanikus óra beállítása és használata – videós útmutató

Olvass a legendás japán órákról!

Összegyűjtöttünk neked néhány érdekes cikket, melyekben az általunk annyira kedvelt japán órákról, persze mechanikus órákról olvashatsz, és egy Seiko video is lesz közöttük:

Svájci óra vagy japán? A nagy pontosság mérés teszt eredményei

Seiko Prospex Save The Ocean projekt – A Turtle, a Samurai és egy solar chrono a kék bálna bőrébe bújt