A G-Shock immár több, mint 35 éve van velünk, az órakedvelők nagy örömére. Egyedi formák, extravagáns külső, mindenálló kivitel – a G-Shock a három évtized alatt mindent bemutatott már arról, hogyan látja az órák világát. Vagyis majdnem mindent. A 2021-es év nagy durranása a G-Shock Skeleton modellek érkezése lesz, olyan, amilyennek szeretjük, mégis kicsit újabb lett.

G-Shock Skeleton

GA-2000, GA-900, GA-110 – induljunk az alapoktól

A G-Shock legnépszerűbb modelljei között nem csak a Master of G kollekció darabjait találjuk, bőven jut az alap modellekből is. 

G-Shock SkeletonGA-2000SKE

GA-2000SKE-8AER

A GA-2000 az első cserélhető szíjas G-Shock volt, mely az új Carbon Core Guard tok struktúrát is megkapta. Maradt a Dual LED megvilágítás, és a Skeleton megjelenés is jól áll neki.

G-Shock Skeleton GA-900SKE

GA-900SKE-8A

A GA-900 egy igazi kőkemény G, bebetonozták, légkalapáccsal kibontották, mély kútba dobták – bírta, sőt, szerintem szerette. Nem solar töltéssel készül, és ez egyáltalán nem baj – olcsóbb így, és a hét év elem élettartam bőven elég (főleg, hogy jellemzően túl szokták teljesíteni a gyári értékeket).

G-Shock Skeleton GA-110-SKE

GA 110 SKE-8A

A GA-110 a klasszikus forma, melyre ránézve szintén az elnyűhetetlenség az első, ami eszedbe juthat, és joggal. Fokozottan ellenáll a nagyobb mágneses tereknek, így ha villanymozdonyt vezetsz, esetleg metrót, vagy sokat ülsz monitor előtt, akkor sem veszíti el a fejét.

Ez a három modell szerepel az új G-Shock Skeleton modellek között a belépő kategóriában, melyek transzparens fekete színben érkeznek. Ezt nehéz elképzelni, a szürkés áttetsző jobban leírja a megjelenésüket, egy kicsit légiesebbek lesznek talán, persze ugyanazzal a mérettel, amiért szeretjük a G-Shock modelljeit.

G-Shock Skeleton DW-5600, GA-700 és GA-2100

Az érdekesebb formák és a legklasszikusabb “kocka” G-Shock sem maradhatott ki a G-Shock Skeleton újdonságok közül, csak hogy mindenki találjon formát és méretet, ami a leginkább megfelel.

G-Shock Skeleton DW-5600SKE

DW-5600SKE-7AER

A kis kocka DW-5600SKE-7AER fekete számlapja tökéletes kontrasztban van a fehér, átlátszó műanyag szíjjal.

G-Shock Skeleton GA-2100SKE

A GA-2100SKE-7A

A GA-2100SKE-7A modell karakteres és trenddiktáló jelenség, egy pillanat alatt felismerhető újszerű lünettájáról, sötét analóg-digitális számlapjáról, valamint üvegszerűen átlátszó szíjáról. 48.5 mm-es átmérőjétől nem kell megijedni, teljesen hordható és kényelmes darab, ez saját tapasztalat, a 200 méteres vízállóság pedig nagyjából mindenre elég  lesz, amire egy órát egy átlag G-Shock vásárló csak használhat.

„Látva az GA-2100 sorozat népszerűségét, mi úgy számolunk, hogy a hazai piacon is leginkább ez, a transzparens fehér-fekete kombináció lesz népszerű” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Melyik G-Shock Skeleton modellek érkeznek most?

Nem minden G-Shock Skeleton modell érkezik most az első körben a hazai forgalmazásba, de kinyomoztuk, melyek elérhetőek már. A három fekete tónusú G-Shock Skeleton modell már elérhető, a többi pedig érkezik az év folyamán, várjuk, és ha érkeznek, mutatjuk is majd.

Az érdeklődés már most jelentős a Skeleton-kollekcióra és ez a hullám várhatóan az egész évre jellemző lesz. Ez lehet az utóbbi idők egyik legkeresettebb CASIO modellcsaládja” – hangsúlyozta Nagy Sándor.