Skinx straps

Bár még (már) messze a nyár, azért jövőre is lesz meleg, mehetünk a vízpartra, és hordhatunk búvárórát a téli kellemetlenségek nélkül. Ha Te is megszállott Seiko SKX007 rajongó vagy, mint oly sokan, ne hagyd ki ezt a kötelező darabot – nézzük, mit tud a Skinx straps szíja.

Seiko SKX007 – legendás darab, extrákkal

Az elérhető árú búvárórák között a király egyértelműen a Seiko SKX007 modellje. Ezt kijelenteni elsőre lehet, hogy egy kicsit erősnek tűnik, de ha követed a Nagymutató blogot, emlékezhetsz rá, hogy már több alkalommal is alátámasztottuk ezt.

Skinx straps

Az első SKX007 cikkünkben szubjektív vizsgálatnak vetettük alá az órát, és arra a megállapításra jutottunk, hogy ez bizony az ár/érték arány bajnoka, ráadásul egy valódi búváróra, annak minden jellemzőjével:

 • ISO szabvány szerinti diver’s 200m 20bar vízállóság
 • egy irányba forgatható funkciógyűrű (hogy az mi is pontosan, itt olvashatod el)
 • menetzáras korona (más néven koronazár)
 • rendkívül hosszan foszforeszkáló (és nem fluoreszkáló) LumiBrite™ bevonat a mutatókon és indexeken
 • extra könnyű leolvashatóság a kontrasztos számlapnak köszönhetően
 • a Seiko szabadalma, az úgynevezett “accordion strap”, vagyis harmonika szíj, amivel fel lehet venni az órát búvárruhára is

Majd a nagy búváróra választó tesztben megint csak a top 5-ben volt az SKX007, és az 5 legnépszerűbb búváróra az USA eladási adatai alapján cikkben vajon hányadik volt?

Itt elolvashatod azt is.

És éppen ez a hihetetlen népszerűsége és az ezzel járó nagy darabszám az oka annak, hogy csak ehhez az egy modellhez meglepően nagy mennyiségben készülnek a különböző SKX007 mod alkatrészek. Egyedi számlapok, mutató szettek, SKX007 lünetta, méret- és forma pontos szíjak, domború és egyenes zafír kristály óraüvegek, és a sor szinte végtelen…

Skinx straps – egyedi SKX007 szíj

Ez volt az oka annak, hogy egy hollandiai óra rajongó fiatalember egy nap gondolt egyet, és nekiállt lemodellezni egy olyan gumiszíjat (avagy kaucsuk szíjat, ezen lehet rágódni, mi a különbség, a köznyelv így is, úgy is hívja ezeket), ami pontosan illeszkedik a Seiko SKX007 tokjához, cserébe csak ehhez az egy modellhez használható.

werkmania.hu

A művelet sikerült, íme az eredménye

Skinx straps

A látvány önmagért beszél, valóban tökéletesen illeszkedik a tokhoz, és a gyári gumi szíjnál lényegesen elegánsabb darab.

Ha egyetlen hátrányát kellene keresnem, az talán a vastagságából adódó merevsége, ami télen nem éppen előnyös viselet kabátujj alatt. Na de majd tavasztól őszig…

Amikor megérkezett a Skinx Straps-től a szíj (milyen szép a magyar nyelv, hogy egy darab gumit is szíjnak hívhatunk), meg is kérdeztük a fejlesztőjét, hogyan jutott el idáig, itt olvashatod a mini-interjút Fouad-dal:

Honnan jössz Te, és honnan jön a szíj, és mennyire bonyolult elkezdeni gyártani egy ilyen darabot?

 • Hollandiában élek, ott készül a szíj is, és elmondhatom, hogy igazán hosszú út volt, ami elvezetett idáig

Hol találkozhatunk ezekkel a szíjakkal?

 • jelenleg csak az Instagram-on vagyok jelen a Skinx szíjakkal

Gondolom, óragyűjtő/rajongó vagy Te is, mióta tart ez az állapotod?

 • Mindössze három éve gyűjtök órákat, és az SKX007 volt az első búvárórám. Amikor kerestem egy szíjat hozzá, ami pontosan illeszkedik, és nem találtam, akkor jött az ötlet, hogy gyártok magamnak

Meddig tartott a fejlesztése a szíjnak?

 • 6 hónapig tartott ennek a szíjnak a fejlesztése, jelenleg csak ehhez készült még el

Tervben van más variáció is, más modellekhez akár?

 • igen, tervben vannak további színek, és további modellek is. Az SKX013 után a Seiko Turtle sorozathoz készül majd szíj, de más márkák ikonikus búváróráihoz is szeretnék szíjakat készíteni a jövőben.

További képeket találsz a Skinx straps szíjról az Instagram oldalunkon, kövesd be most: