MÁGNESEZŐDÖTT ÓRA MÉRÉSE OTTHON - LEPSI WATCH MAGNETIZM IOS APP

Mágnesezettség mérése okostelefonnal házilag?

Újabb okos fejlesztés a svájci fiatal mérnök, Davy Pillet cégétől, a LEPSI Genéve-től. Mágneseződött óra? Sebaj, a Watch Magnetizm-mel pillanatok alatt, otthon is megmérhető mostantól.

lepsi watch demagnetizer

A mágneses mezők hatással lehetnek egy óra (mechanikus óra) működésére, ha ilyen hatás éri az óra fém alkatrészeit, különösen a hajszálrugót. Ez felgyorsítja vagy lelassítja akár jelentősen is az óra járását, így az sietni vagy késni fog minden különösebb előjel nélkül. Legjobb módja a mágneseződött óra megelőzésének, ha a mechanikus szerkezetű óráinkat próbáljuk távol tartani az erősebb mágneses mezőt generáló eszközöktől (számítógép, telefonok, indukciós főzőlap stb). Különösen érdemes elkerülni az ilyen mágneses térben hosszabb ideig tartózkodást kedvenc óránkban!

Na és a megoldás?

A megoldás roppant egyszerű, és szinte mindenkinek kéznél van (amennyiben iOS rendszerű okostelefont vagy tabletet használ, az Android rendszerre nyár végére ígérte a cég a fejlesztést). A neve Watch Magnetizm, vagyis óra mágnesezettség mérő alkalmazás. Használata igen egyszerű:

  1. Helyezd a telefont az asztalra
  2. Fogj egy mágnest (mindenkinek kell legyen otthon egy 😉 ), és mozgasd óvatosan a kijelző felett, ha lehet ne érj hozzá
  3. Az alkalmazás megjeleníti a mágneses tér erősségét, amit a készülék mér, ahol a legnagyobb értéket méri , ott az érzékelő
  4. Ha megtaláltad a szenzort, duplán koppints a képernyőre ott
  5. Az alkalmazás megjeleníti egy körrel a szenzor helyét, és megjegyzi azt

Miután megvan a szenzor, megnézheted az órás mágnesezettségének mértékét:

  1. Kattints a Start-ra, majd várj 3 másodpercet
  2. Tartsd az órás 1 cm-re a kijelzőtől a jelzett helyen
  3. Ha megjelenik az üzenet: „Magnetizm detected”, az óra felmágneseződött, ha nem jelenik meg, akkor minden rendben

De mi a teendő, ha mágneseződött?

Több megoldás is létezik, ha mágneseződött óra keseríti az életed, a legjobb mindenképpen, ha elrohansz a legközelebbi óráshoz, meg fogja oldani a problémád. Ha úgy döntenél, magad oldanád meg, sokféle eszköz létezik a lemágnesezés elvégzésére, ilyen például az app fejlesztője, a Lepsi két féle eszköze is:

lepsi demagnetizeur
lepsi demagnetitzer

Ki találta ki ezt az egészet?

davy pillet lepsi