Rolex caliber 3255

Végre  egy igazi werk a WERK MANIA oldalain. A Rolex 3255 szerkezete egy új generációs szerkezet, mely a Baselword 2015 kiállításon mutatkozott be idén tavasszal, Svájcban. Még precízebb szerkezet, még nagyobb járástartalék, még ellenállóbb rázkódás- és mágneseződés ellen,  ígéri a gyártó.

Rolex 3255A  Rolex 32Rolex 325555 szerkezet tervezésekor kiemelt figyelmet fordítottak a mindennapi viselet közbeni pontosságra. Ennek vizsgálatát egy speciális, az átlagos viselés körülményeit szimuláló berendezéssel végzik a tokozott szerkezeteken. A járástartalékok mintegy 50 százalékkal, közel 70 órára, vagyis majdnem 3 napra emelték. Nincs többet hétfő reggeli óraállítgatás egy dobozban töltött hétvége után, ami rendkívül kecsegtető ajánlat.  A hatékonyabb automatikának és precízebb koronának köszönhetően egyszerűbb dolgunk van vele, mint valaha. Mindezeken túl a dátum ennél a szerkezetnél már szabadon állítható bármikor, nap közben is.

A szerkezetet természetesen a Rolex fejleszti, 14 szabadalommal védett fejlesztés található benne. Több, mint 90 százalékban újra tervezett alkatrészekből áll, a felhúzó modultól a hajszálrugón át az oszcillátorig mindenhol az órában.

Beszélni nehéz egy óraműről, nézzétek meg a részletes bemutató videót róla:

 A werkmania.hu a Rolex Press Room regisztrált sajtópartnere 2015 óta.