Órajavítás? Sokszor lenne szükség egy megbízható, megfizethető órásmesterre a mindennapi, egyszerű beavatkozások és a nagyjavítások, időszakos szervizek elvégzésére egyaránt. Új szolgáltatásunk a megbízható órás ajánlások összegyűjtése és térképes formában kereshetővé tétele a Ti javaslataitok alapján. Kérek mindenkit, ha van tapasztalata a környezetében működő órással, órajavítással foglalkozó kipróbált szakemberrel, ossza meg velünk, segítsük egymást ennyivel is.

[contact-form-7 id=”1363″ title=”1 kapcsolati űrlap”]

 

A beérkezett adatokat feldolgozzuk és rövidesen felkerülnek egy térképre az “Ajánlott órások” oldalon!

Az órajavítás bonyolult, összetett, nagy precizitást igénylő feladat. Szerencsére kevés rossz tapasztalatunk van órásokkal, a jellemző az, hogy akik ma ezt a szép és értékes mesterséget művelik, jellemzően tisztelik és szeretik annyira az órákat, a werket, az óra lelkét, hogy kellő alapossággal és felkészültséggel végezzék ezt a nemes munkát.

Különbség lehet azonban sok mindenben két órás munkájában akkor is, ha a végeredmény egyforma. Az egyik legfontosabb kérdés, legyünk őszinték, az ár. Természetesen az árakat csak akkor lehet összehasonlítani, ha a különböző szakemberek egyaránt megfelelő jó munkát végeztek, de feltételezem, az Általatok ajánlott mesterek mind ilyenek lesznek, vagy nem kerülhetnek bele az ajánlott kategóriába. Szintén szempont lehet még az elvégezhető, kérhető órajavítási feladatok palettája, nem minden órás foglalkozik egyaránt szerkezet javítással és felújítással is, nem mindenki vállal el például egy óratok polírozást. Ez persze nem is mindig baj, sajnos láttunk már elrettentő példákat pont óratok polírozására, egy ilyen rovat is indulni fog hamarosan 🙂

Az órajavítás sok esetben egy egyszerű elemcserére, szíj állításra, óraszíj szem kivételére, ez is fontos lehet, ha éppen egy új órát vásároltunk vagy egy órát karácsonyra kaptunk, és nem tudunk vagy nem akarunk nekiállni saját kezűleg elvégezni ezeket az apróbb órajavításokat, karbantartásokat. Aki ilyen órást ismer a közelében, szintén jelezze, és megjegyzésként feltüntetheti, hogy itt az órajavítás inkább ezekre a műveletekre korlátozódik.

Köszönöm a segítségeteket előre is, építsünk együtt egy jó kis hazai órás közösséget!

Órajavítás

Óra javítás