Óraszíjat, és főleg nato szíjat a világ minden részéről vehetsz, Kínától Amerikáig hatalmas a választék. Ha megelégszel az egynyári darabokkal, pár dollárért rendelhetsz az internet legtávolabbi zugaiból, ha különleges darabokat szeretnél, keresgélhetsz a több (sok) tízezres, svájci órákhoz készült modellek között, és ha gyorsan, minőségi nato szíjat szeretnél biztos forrásból megveheted itthon is – íme az Edelwolle nato szíjak bemutatója.

Edelwolle nato szíjak

A cikk megjelenését az Edelwolle nato szíjak forgalmazója, az orabox.hu támogatta

Nato szíjak, avagy mennyiségtől minőségig

Aki kicsit elmerül az órák világában, előbb.utóbb szükségét fogja érezni annak, hogy kedvencét, kedvenceit új köntösbe bújtassa. Mi sem egyszerűbb, kell hozzá egy új óraszíj, és máris elkészült egy szinte teljesen új óra, és ez az egyik szépsége az “órázásnak”, ahogy a megszállottak nevezik, hogy szinte fillérekből teljesen meg tudjuk változtatni egy óra karakterét.

Honnan jön a nato szíj? Nem fogsz meglepődni, jellemzően webáruházakból, és ezzel nincs is semmi baj, kényelmes és gyors vásárlás, biztonságos is, mindig azt kapod, amit rendeltél – ja, nem.

Edelwolle nato szíjak

Nehéz ellenállni egy kínai webáruház 3 dolláros árainak, hiszen “annyira nem lehet rossz”. Ha szerencséd van, nem, de azért az ilyen áraktól ne várj csodát: kényelmetlen lesz, kemény , műanyag hatású, és jó esetben nem lesz sorjás a széle, viszont jó eséllyel olyan vastag lesz így a nato szíj, hogy az óra billegni fog a tetején, vagy olyan vékony, hogy nem tartja meg a súlyosabb búvárokat.

Ezeken mind át kell esni mindenkinek, hogy idővel eljuthassunk a felismerésig – kell egy minőségi nato szíj, de milyen?

Edelwolle, a magyar márka

A hazai márka, az Edelwolle nato szíjak a minőségi nato szíjak forgalmazása mellett tette le a voksát, és ahogy az idő igazolta is, van igény és van szükség ezekre a szíjakra.

Edelwolle nato szíjak

Ahogy az Edelwolle nato szíjak kínálatát böngésszük, jól kirajzolódik a kép a minőségi, mégis elérhető árú nato szíjakról.

Az úgynevezett “seat belt” anyagból készülő szíjak a prémium kategóriába tartoznak minden gyártónál, az Edelwolle nato szíjaknál viszont legalább nem öt számjegyű árakkal találkozunk.

Kézhezvétel (és kézrevétel) után pedig az is bebizonyosodott, hogy a kényelemmel és a kidolgozással sincsen semmi baj, a vasalatok minőségiek, a varrások pontosak és erősek, az anyag erős de puha a felülete, és az egész szíjat kézbevéve jó az általános érzete – mert erről szól  prémium minőség.

Edelwolle nato szíjak

Érdemes ellenőrizni az óra tokfülein, milyen vastag szíj fér el a stift és a tok között, mert például a fotókon szereplő vintage Seiko 5 már nem volt felkészülve a nato szíjra, nem is lehetett átfűzni a szíjat rajta, persze ez nem akadályozhatta meg, hogy felpróbáljon egy szíjat, és fiatalodjon vagy 20 évet…

Edelwolle nato szíjak – méretek, típusok, színek

Az Edelwolle nato szíjak, mint minden rendes nato szíj család, több méretben és színben  elérhetőek. A három legnépszerűbb méret a 18 mm, a 20 mm és a 22 mm, ez az órák jelentős részét lefedi (talán a 24 mm méret hiányzik, de ez lehet, hogy csak a tuningolt G-Shock mániám mondatja velem).

A színválasztékra nem lehet panasz, az alap színektől (fekete, szürke, zöld) kezdve a különleges színeken át (piros, kék) a csíkosakig minden van, sőt.

Edelwolle nato szíjak

A nagy kedvenc, a Sean Connery által megszemélyesített James Bondról elnevezett típus is megtalálható – Bond nato szíj prémium minőségben, ez azért jól hangzik, igaz? Ezekkel a szíjakkal tényleg minden óra feldobható, újragondolható vagy “dögösíthető”, kinek mi a cél. 

Edelwolle nato szíjak

Ezt az igen piros szíjat kíváncsiságból tettem fel egy klasszikus dress watch modellre, és láss csodát, teljesen megváltozott a karaktere – a bőrszíjas, konzervatívan kiszámítható óra egy nagyvárosi, trendi kiegészítővé vált pár mozdulattal.

Edelwolle nato szíjak
Edelwolle nato szíjak

Ugyanez az óra a Bond nato mintázatú Edelwolle nato szíjjal már jóval visszafogottabban hozza a sportos formát.A neve Bond, Bond nato. Erről nem is kell többet mondani, irány a moziba, épp aktuális.

Edelwolle nato szíjak

A zöld nato szíj egy kicsit military, egy kicsit túrázós, és semmiképpen nem elegáns, mert a nato szíjnak ez nem is a célja. Egy hetvenes években játszódó film jut erről az eszembe, valahol a sivatagban egy felfedező beül a Land Roverbe, és ránéz az órájára – ezt az érzést Csepelen is könnyen felidézheted ezentúl a zöld Edelwolle nato szíjjal.

Edelwolle nato szíjak

Az Edelwolle nato szíjak az úgynevezett két részes kialakításban készülnek, ennek előnye, hogy nem tud lecsúszni az óra a szíjról fel- és levétel közben, hátránya, hogy dupla vastag lesz az óra alatt a szíj.

Edelwolle Premium Nato videós bemutató

Edelwolle nato szíj képgaléria – az összes nato szíj egy helyen

A fekete bevonat a csaton és a bújtatókon tartós és dögös egyszerre, minden méretben és színben van ilyen lehetőség is. A márkákat arról ismered meg, hogy büszkék az identitásukra – ennek része a vasalatba gravírozott Edelwolle logó is.

Edelwolle nato szíjak

Ugye, nem is tűnik egy 25 éves vintage darabnak? Pedig ezt a Seiko 5-öst én vásároltam 1995-ben 7000 forintért, és hosszú évekig egyetlen óraként állta a sarat, majd a veszprémi Hatvári órásműhelyben újjávarázsolták, és azóta csak ünepnapokon sétál egy kicsit. Az Edelwolle nato szíj viszont jól áll neki, bár az egyedi tokfülei miatt nehéz volt felszerelni rá.

Egy hagyományos megjelenésű Orient Star is megérdemel egy kis lazítást néha – és mi lehet erre jobb, mint egy színben tökéletesen hozzáillő kék Edelwolle nato szíj? A polírozott csat és bújtatók jól harmonizálnak a tok polírozott részeivel, és a 22 mm-es szélessége is arányos az órával.

Edelwolle nato szíjak
Edelwolle nato szíjak

A búvárórák tökéletes kiegészítője a nato szíj, nem  véletlen a katonai eredete, erős, tartós, gyorsan szárad, és egy esetleges stift balesetnél is megtartja az órát a kézen, ami egy rosszul sikerült vizes kalandnál nem jár az óra tengerfenékre süllyesztésével. Ezért is került ez a klasszikus Bond nato, a nato szíjak nagy slágere erre a Seiko Samurai modellre, a búváróra és Bond nato kombináció mindig siker, az Edelwolle Bond nato-val is.

Edelwolle nato szíjak

Bond nato az Orient Star-ra is – ízlés dolga, de illik hozzá.

Ha már Bond nato, az Edelwolle kínál mind polírozott, mind fekete bevonatos vasalatokkal is ebből a típusból, más-más színösszeállításban, így minden órához és ízléshez megleled az odaillőt.

Edelwolle nato szíjak

A varrások erősek, a vasalatok a megszokott formájúak – az első bújtatón lehet mozgatni valamennyit, így beállítható szorosabbra, ha nem szereted a visszahajtott szíjvég nagy hurkát.

Edelwolle nato szíjak

Szürke, ami mindenhez illik és színek, amelyekkel az aktuális órádhoz igazíthatod a megjelenését, ez így mindenhez passzolni fog.

Edelwolle nato szíjak – megéri?

Minőség, kivitel, kényelem és választék szempontjából igen, és ha a fent részletezett okokat is figyelembe veszed (hazai márka, hazai készlet, hazai háttér), és nem a pár dolláros szíjakban látod a sok tíz- vagy százezres órád legfontosabb kiegészítőjét, akkor nincs más teendőd, mint választani egyet az Edelwolle nato szíjak kínálatából ide kattintva.

(Fontos megjegyzés: a cikket az Edelwolle nato szíjak forgalmazója, az orabox.hu támogatta, ettől azonban nem változik a véleményünk soha, ha egy termék jó minőségű, hazai hátterű és megbízható, ajánljuk, és ebben az esetben ez történt.)